Recenzije 01. ožujka 2017.

Ovaj restoran je u top 10 najneobičnijih na svijetu!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nekadašnja ribarska koliba smještena na stijeni koja je za plime okružena vodom, a za vrijeme oseke... e pa nije predviđeno slikanje za vrijeme oseke! Nataša je nedavno posjetila ovo zanimljivo mjesto, i poslala nam recenziju...

More se ovdje tijekom oseke povuče i po 50 metara, ostavljajući za sobom teren nalik močvari, srećom bez mirisa iste. Dakle, dođite u zanzibarski The Rock - za vrijeme plime!

 | Author: Nataša Aćimović Knežević foto: Nataša Aćimović Knežević

Na afričkom otoku Zanzibaru, gdje je sve što ljudi izvade iz mora i pripreme na bilo koji način fenomenalnog ukusa, pravi je skandal što ćete u Rocku dobiti tek prosječnu hranu, i to u količini ispod prosječne. Porcije su takve da je potrebno i predjelo i jelo i desert kako biste otišli siti, a to će vas koštati najmanje 50$.

Za te novce smo očekivali ljubaznog konobara, čiste nusprostorije i hranu s više ukusa! Na ovom vizualnom zemaljskom raju, doduše nema niti jednog jela koje ćete baš brutalno vratiti u kuhinju, ali na žalost - nema niti oduševljenja.

 | Author: Nataša Aćimović Knežević foto: Nataša Aćimović Knežević

Njoki s kozicama (5 kozica, stidljivo raspoređenih) i vanilijom su neuvjerljivi, zeleni curry je OK, ali nije baš zelen i pretjerano je blag, riba na žaru je fina, ali kombinacija s pire krumpirom je nekako dosadna i predvidljiva. Srećom uz ribu smo dobili i nekakav umak od kokosa i začina, pa smo time malo oživjeli i njoke.

 | Author: Nataša Aćimović Knežević foto: Nataša Aćimović Knežević

Svi su bili sretni s desertima. OK, nešto kremasto bez likera, čokolade i skoro svih uobičajenih sastojaka, posluženo u zdjeli za sladoled, i s dodatkom kokosa - ne bi se smjelo zvati tiramisu, ali bilo je ukusno. A flambirani ananas valjda ni ne može biti loš. Iako na njihovoj stranici piše da podržavaju Kichanga foundation, na jelovniku sitnim slovima kažu da daju 15%, ali samo od cijene deserta. Kao i ostalo: dobro samo iz jednog kuta!

Najbolji dio posjete Zanzibaru je šetnja po onom bijelom pijesku koja je besplatna, pa je preporuka je da uđete u prvi restorančić, naručite juhu od rakova s kokosom, pa ugali (nešto nalik palenti od kukuruznog brašna) s nekakvim miksom od sporo kuhanog mesa i povrća, i na kraju se usrećite ananasom i mangom - sve za oko 15$. Ako baš morate, popijte kavu u The Rocku - i slikajte se.

 | Author: Nataša Aćimović Knežević foto: Nataša Aćimović Knežević


A ako već potrošite brdo novaca na tako nekom razvikanom mjestu, kao što The Rock uistinu i jest, nemojte hvaljenjem doprinositi slavi koju ne zaslužuju. Jer nije sramota probati i reći - pa i nije nešto. Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.