Špajza 15. veljače 2017.

Isprobajte top deset sasvim drugačijih jela s kus kusom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kus kus je tradicionalno jelo podrijetlom iz sjeverne Afrike, a mi vam donosimo sjajne recepte kako da ga pripremite kod kuće

Za kus kus (couscous) možemo reći da je pravo internacionalno jelo, koje se jede u skoro svim državama na Mediteranu.
Kad trebate brz prilog, samostalno jelo ili čak desert teško da ćete naći nešto ukusnije i jednostavnije od kus kusa.

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Prije pripreme kus kusa, pročitajte ove savjete.
Koristite pravi omjer vode i kus kusa. U pravilu prava mjera je 1 šalica kus kusa i 1,25 šalice vode. Nemojte ga predugo namakati. Kus kusu ne treba mnogo da omekša, pet minuta je sasvim dovoljno. I poklopite ga kako biste "uhvatili" paru od vrele vode. Nakon što prođe pet minuta nakakanja obavezno lagano promiješajte vilicom i "razbijte" veće grudice.

Nakon što ste proučili savjete vrijeme je za pripremu jela. Za vas smo odabrali omiljenih 10 jela s kus kusom.

Pileća juha i ražnjići s kus kusom 

Falafel i kus-kus salata sa sezam krekerima

Topla salata od kus-kusa i slatkog krumpira

Mango piletina s kus kusom

Losos s kus kusom

Kus kus s povrćem

Juha od rajčice s kus-kusom

Mesne okruglice s umakom od rajčice i kus-kusom

Kus-kus s bademima i sušenim voćem

Kus kus s miješanim bobičastim voćem

Dobar tek!


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.