gastro postao
Mljeveno meso uvijek je dobar izbor za brzi ručak
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 278
Potrebno vam je
- 250 g mljeveno meso
- 0.50 kom luk ,crveni
- đumbir, korijen
- 2.50 režanj češnjak u prahu
- 1 mala žlica peršin, list
- 1 mala žlica kurkuma
- 0.25 mala žlica mljeveni cimet
- 100 ml crno vino
- 300 g pelati
- ulje maslinovo
- 1 šalica kuskus
Priprema
- Nasjeckajte luk i pomiješajte ga s mesom. Usitnite češnjak i naribajte đumbir pa pola ostavite sa strane, a pola umiješajte u meso. Ubacite i pola peršina, cimeta te kurkume. Ostalo ostavite sa strane s češnjakom i đumbirom. Rukama oblikujte okruglice.
- Ugrijte ulje i pržite okruglice dok ne dobiju boju sa svih strana. U istu tavu dodajte češnjak, cimet, kurkumu i đumbir pa pržite dok ne puste aromu. Ulijte vino i dodajte rajčice iz konzerve. Pustite neka zavrije, pa smanjite vatru i kuhajte poklopljeno oko deset minuta.
- Dodajte okruglice i kuhajte 20 minuta. Kuhajte kus-kus nekoliko minuta i ostavite da malo odstoji. Poslužite okruglice uz umak i kus-kus.
Izvor Skuhatćute