Recepti 03. listopada 2014.

Mesne okruglice s umakom od rajčice i kus-kusom

gastro postao gastro.24sata.hr
Mljeveno meso uvijek je dobar izbor za brzi ručak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 278

Potrebno vam je

  • 250 g mljeveno meso
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • đumbir, korijen
  • 2.50 režanj češnjak u prahu
  • 1 mala žlica peršin, list
  • 1 mala žlica kurkuma
  • 0.25 mala žlica mljeveni cimet
  • 100 ml crno vino
  • 300 g pelati
  • ulje maslinovo
  • 1 šalica kuskus

Priprema

  1. Nasjeckajte luk i pomiješajte ga s mesom. Usitnite češnjak i naribajte đumbir pa pola ostavite sa strane, a pola umiješajte u meso. Ubacite i pola peršina, cimeta te kurkume. Ostalo ostavite sa strane s češnjakom i đumbirom. Rukama oblikujte okruglice.
  2. Ugrijte ulje i pržite okruglice dok ne dobiju boju sa svih strana. U istu tavu dodajte češnjak, cimet, kurkumu i đumbir pa pržite dok ne puste aromu. Ulijte vino i dodajte rajčice iz konzerve. Pustite neka zavrije, pa smanjite vatru i kuhajte poklopljeno oko deset minuta.
  3. Dodajte okruglice i kuhajte 20 minuta. Kuhajte kus-kus nekoliko minuta i ostavite da malo odstoji. Poslužite okruglice uz umak i kus-kus.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.