Recepti 11. listopada 2014.

Juha od rajčice s kus-kusom

gastro postao gastro.24sata.hr
Gusta crvena i neodoljiva juha bit će odlično predjelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 32

Potrebno vam je

  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 žličica kumin, mljeveni
  • 3 režanj češnjak
  • 400 g rajčica, crvena
  • 70 g pasirana rajčica (passata)
  • 4 šalica povrtni temeljac
  • 0.35 šalica kuskus
  • 1 šaka korijander
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Ugrijte ulje u tavi pa pirjajte luk na srednjoj vatri dok ne omekša. Dodajte kim i češnjak pa ga pržite oko minutu.
  2. Umiješajte rajčice iz konzerve sa sokom te pastu od rajčica i temeljac. Neka zakuha pa smanjite temperaturu i kuhajte 15 minuta. Dodajte kus-kus i kuhajte još pet-deset minuta dok ne omekša. Začinite solju i paprom pa ukrasite korijandrom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.