gastro postao
Gusta crvena i neodoljiva juha bit će odlično predjelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 32
Potrebno vam je
- 3 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 žličica kumin, mljeveni
- 3 režanj češnjak
- 400 g rajčica, crvena
- 70 g pasirana rajčica (passata)
- 4 šalica povrtni temeljac
- 0.35 šalica kuskus
- 1 šaka korijander
- sol
- papar
Priprema
- Ugrijte ulje u tavi pa pirjajte luk na srednjoj vatri dok ne omekša. Dodajte kim i češnjak pa ga pržite oko minutu.
- Umiješajte rajčice iz konzerve sa sokom te pastu od rajčica i temeljac. Neka zakuha pa smanjite temperaturu i kuhajte 15 minuta. Dodajte kus-kus i kuhajte još pet-deset minuta dok ne omekša. Začinite solju i paprom pa ukrasite korijandrom.