gastro postao
Želite li okusima bogato meso lososa, prije pečenja ga marinirajte
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 2 kom losos
- 4 žlica ulje maslinovo
- 1 mala žlica list bosiljka
- 1 mala žlica ružmarin
- 1 mala žlica kopar
- 1 žlica limunov sok
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.50 šalica kuskus
- 1.50 dl povrtni temeljac
- 0.50 šalica grašak zeleni, u zrnu
Priprema
- Pripremiti marinadu od maslinovog ulja, bosiljka, ružmarina, kopra i limunovog soka.
- Odreske lososa posoliti i popapriti pa staviti u marinadu na 30 min.
- Pećnicu ugrijati na 200 stupnjeva.
- Svaki odrezak lososa posebno staviti na veći komad folije, prelijte sa 2 žlice marinade i zamotati tako da se marinada ne izlije iz folije. Peći u zagrijanoj pećnici 20 do 30 min.
- Grašak kuhati u vrućoj vodi 8 minuta.
- Kus kus popržiti u suhoj posudi 1-2 minute, dodati mu kuhani i ocijeđeni grašak pa preliti sa kipućom vodom ili povrtnim temeljcem i ostaviti 10 min da nabubri.
Želite li okusima bogato meso lososa, prije pečenja ga marinirajte