Recepti 13. listopada 2014.

Losos sa kus kusom

gastro postao gastro.24sata.hr
Želite li okusima bogato meso lososa, prije pečenja ga marinirajte

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 2 kom losos
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 1 mala žlica list bosiljka
  • 1 mala žlica ružmarin
  • 1 mala žlica kopar
  • 1 žlica limunov sok
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 šalica kuskus
  • 1.50 dl povrtni temeljac
  • 0.50 šalica grašak zeleni, u zrnu

Priprema

  1. Pripremiti marinadu od maslinovog ulja, bosiljka, ružmarina, kopra i limunovog soka.
  2. Odreske lososa posoliti i popapriti pa staviti u marinadu na 30 min.
  3. Pećnicu ugrijati na 200 stupnjeva.
  4. Svaki odrezak lososa posebno staviti na veći komad folije, prelijte sa 2 žlice marinade i zamotati tako da se marinada ne izlije iz folije. Peći u zagrijanoj pećnici 20 do 30 min.
  5. Grašak kuhati u vrućoj vodi 8 minuta.
  6. Kus kus popržiti u suhoj posudi 1-2 minute, dodati mu kuhani i ocijeđeni grašak pa preliti sa kipućom vodom ili povrtnim temeljcem i ostaviti 10 min da nabubri.

Želite li okusima bogato meso lososa, prije pečenja ga marinirajte

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.