Recepti 10. lipnja 2015.

Mango piletina s kus kusom

Mango piletina s kus kusom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svježe i lepršavo pileće meso koje morate probati.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1139

Potrebno vam je

  • 2.50 šalica kuskus
  • 1.50 žlica paprika, zelena
  • 1.50 žlica crvena paprika
  • 2.50 šalica luk ,crveni
  • 5 šalica limunov sok
  • 5 žlica ulje maslinovo
  • 800 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 0.33 šalica sok od limete
  • 0.25 šalica rižin ocat
  • 2 žlica senf
  • 2 žlica med, vrcani
  • 2 mala žlica soja umak
  • 1 kom salata, zelena
  • 1 šalica rukola
  • 0.50 kom mango (mesnati dio)

Priprema

  1. U zdjeli pomiješajte kus kus, papriku, luk, limunov sok i 2 žlice ulja.
  2. Prelijte a pola šalice prokuhane vode i pustite da odstoji 10-ak min ili više, dok kus kus omekša. Začinite sa soli po potrebi.
  3. U većoj tavi zagrijte žlicu maslinovog ulja i pecite piletinu 3-4 min s jedne strane da poprimi zlatno smeđu boju, zatim je okrenite, smanjite jačinu vatre i pecite još 6-8 min dok bude potpuno pečena.
  4. Piletinu ohladite pa narežite na manje komade.
  5. U blenderu izmiksajte sok limete s rižinim octom, senfom, medom i umakom od soje, polako dodajući 2 žlice maslinovog ulja.
  6. Salatu natrgajte i izmiješajte s rikolom u posebnoj zdjeli.
  7. Na tanjure posložite salatu i kus kus, preko njega piletinu i kockice manga po kus kusu i salati. Sve začinite dresingom. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.