Time je zamišljen da bude mjesto koje ćete pamtiti po zanimljivoj kuhinji i dobroj atmosferi koja se vikendom nastavlja u baru s kojim je restoran – spojen. Iako su većina gostiju pripadnice ljepšeg spola, ovdje stvarno ima jela za sve ukuse, od Tajlanda, preko Malezije i Kine do Japana, Koreje... Uglavnom, volite li ribu, rakove, piletinu, svinjetinu ili slastice – iz Timea sigurno nećete otići razočarani.
Tim od šest kuhara i majstora za sushi na čelu sa Chefom Vidom Nikolićem, kao i vlasnici koji su potpuno zaluđeni Azijom, pobrinut će se da vam pročitaju misli i serviraju samo najbolje, najfriškije i što je moguće više – domaće hrane na azijski način.
Na ne pregolemom meniju su klasici - jadranska plavorepa tuna kao sushi i sashimi, japanski gof, tortelini gyoza, pork bun, green curry... No, razlog posjeta Timeu je bila nova karta, odnosno jela s proljetnog menija. Pa smo počeli s – mahunama edamame. Oprez, jede se samo ono iznutra! Edamame služi kao zamjenski slanutak u humusu – svakako probajte ovaj couver.
Slijedi carpaccio od zubaca ili gofa, filet morske ribe iz Jadrana ukrašen mladim lukom, potočarkom, ikrom tobiko, tartufatom, alfa-alfa klicama i soja sosom. Čisto more, poljubac male sirene...
Kao bonus isprobali smo lososovu ikru ikura s ogromnim bobicama koje na nepcu pucaju kao oni plastični mjehurići kad stigne kuverta s kazetom s igricama za računalo!
Sjajnu jodnu notu daje petrolejast austrijski rizling Wittmann Kirchspiel 2013 – savršen par uz sve morsko!
Došao je red i na Black cod, jelo koje je popularizirao Nobu Matsuhisa u svojim restoranima "Nobu". „Black cod je inače podvrsta bakalara koji živi u Južnoj Americi, a Black cod with miso je jedno od najpopularnijih jela u Nobu. Mi smo htjeli napraviti jelo inspirirano tim jelom koristeći isključivo lokalne namirnice.“, rekli su nam dok smo se divili prezentaciji. Jer se pojavio on, gospodin kokot odležan do pet dana u miso marinadi.
Tvrdo meso, slatko-slana košuljica, poslužen na nekoj elegantnoj rešetki... A okus, ma vidio sam Merlinku na onoj rešetki, čisti play of the day, čudo jedno! Karamelizirano, a ne izgoreno, to je dobitna kombinacija... Umjesto kokota može ići i smuđ, zavisi kakav je ulov bio toga dana na Jadranu odakle dolazi svježa riba.
Posebna atrakcija Timea je sladoled s tekućim dušikom. Sjedite i gledate kako se pod vještim rukama konobara smjesa toskanske Amedei čokolade pri temperaturi od -187°C bez kristalizacije gotovo trenutno pretvara u fini kremasti sladoled. Mamac za žene i djecu, definitivno.
Restaurant Time stoji iza svojih najboljih namirnica i vrhunskih vina, na vama je samo da isprobate nova jela na meniju i uvjerite se da jedete vjerojatno najbolju azijsku hranu u Hrvatskoj. Svaka čast.