Za zaljubljene: Torta-srce s kremom od likera od jaja

Juli Lianna/Pexels Torta za Valentinovo
Iznenadi dragu osobu za Valentinovo i napravi slasticu kojom ćeš iskazati svoje osjećaje. Vaš partner ili partnerica će ostati bez teksta, a u konačnici ‘računa’ se jedino ono što – dolazi od srca!
Vidi originalni članak

Ova torta je samo naizgled komplicirana za napraviti, no uz malo strpljenja i prateći naše upute uspjet ćeš je napraviti poput iskusnih slastičara. Liker od jaja je zvijezda ove torte, a fino se sljubljuje s kiselim i slatkim vrhnjem. Osvježavajuća i sočna, ova će torta sigurno ponovno probuditi strasti u vašoj vezi.

 

zimska poslastica Eggnog - liker od jaja po receptu Marthe Stewart

 

Savjet više: Podlogu od mrvica možeš napraviti na razne načine, ovisno o tome koje ćeš kekse koristiti. Odlična će biti ona od 175 g razmrvljenog dvopeka ili integralnih keksa s 90 g tekućeg maslaca. Zamijesi smjesu od jednih i drugih mrvica te je utisni u kalup u obliku srca.

 

Torta  u obliku srca s kremom od likera od jaja

(za 14 komada)

Sastojci - za biskvit:

  • 150 g piškota
  • 250 g mliječne čokolade
  • 20 g maslaca
  • ulje za premazivanje kalupa

Sastojci - za kremu:

  • 7 listića bijele želatine
  • 200 ml likera od jaja
  • 50 g šećera
  • 150 g kiselog vrhnja
  • 400 ml slatkog vrhnja

Sastojci - za glazuru od likera i ukrašavanje:

  • 2 listića bijele želatine
  • 200 ml likera od jaja
  • 50 g čokolade za kuhanje
  • jagode za ukrašavanje (ili drugo voće po želji)

 

Mama drama Puslice su idealni zalogajčići za Valentinovo!

 

 

Priprema:

  1. Kalup u obliku srca (promjera 26 cm) premaži uljem i stavi podlogu za tortu obloženu papirom za pečenje.
  2. Za biskvit stavi piškote u vrećicu za zamrzavanje, razmrvi ih i raspodijeli po kalupu. Čokoladu razlomi na kockice, otopi s maslacem, raspodijeli po mrvicama i ostavi da se ohladi.
  3. Za kremu omekšaj želatinu. Liker lagano ugrij sa šećerom. Želatinu istisni i otopi u mješavini s likerom. Zatim dodaj kiselo vrhnje. Istuci vrhnje za šlag pa ga umiješaj u smjesu od likera.
  4. Kremom od likera napuni kalup do pola centimetra ispod od ruba. Kremu stavi u hladnjak da se stvrdne.
  5. Za premaz od likera omekšaj želatinu. Liker lagano ugrij. Želatinu istisni i otopi u likeru. Tortu izvadi iz hladnjak. Smjesu od likera premaži po kremi. Čokoladu grubo naribaj te je stavi u metalnu posudu uronjenu u vruću vodu da se otopi. Čokoladnim kapljicama pokapaj tortu i oblikuj šare čačkalicama. Ostavi da se ohladi i stvrdne.
  6. Preostalu čokoladu stavi u vrećicu s odrezanim krajem i istisni ornament na papir za pečenje te ostavi da se ohladi. Izvuci papir za pečenje ispod torte. Ukloni kalup. Ornament skini s papira i stavi na tortu. Ukrasi jagodama ili drugim voćem po želji te stavi u hladnjak.

 

Slastice za Valentinovo Cheesecake u čaši: Idealno slatko iznenađenje za Dan zaljubljenih

 

Posjeti Gastro.hr