Mnogima omiljena slastica su upravo puslice. Na izgled zbilja su šarmantne, međutim znaju zadati pravu glavobolju prilikom same izrade. Ja sam dosta članaka pročitala o njima i svatko ima neke svoje trikove i savjete, ali ono što ti mogu reći je da ne treba komplicirati.
Te slatke, simpatične puslice izvana moraju biti hrskave, a iznutra topljive. Na pravom si mjestu da otkriješ kako napraviti savršene zalogaje za Valentinovo!
Ono što ti je potrebno su dobar mikser i dobra pećnica. Ja imam kuhinjski robot pa je moja sreća što ih nisam ručno miksala. Puslice se ne peku već se suše na određenoj temperaturi o kojoj ću govoriti u samom receptu.
U nastavku potraži recept, a za još slasnih ideja naše nove kolumnistice Nevene, posjeti blog Mama Drama!
Sastojci:
- 4 bjelanjka
- 22 dag šećera u prahu
- 1 žlica škrobnog brašna (gustina)
Postupak pripreme:
- Za početak idemo riješiti dilemu temperature bjelanjaka. Ja sam ih izvadila pola sata prije pripreme. Znači sasvim dovoljno, čisto da malo odahnu na sobnoj temperaturi. Ako imaš kuhinjski robot bit će ti lakše jer će on miksati umjesto tebe. Ako imaš ručni, znaj da ćeš miksati dobrih 15 minuta.
- Bjelanjke stavi u posudu i miksaj ih na srednjoj brzini. Kada se zapjene, netom prije nego se pretvore u snijeg, dodaj žlicu po žlicu šećera u prahu.
- Nastavi miksati i dodaj žlicu gustina, odnosno škrobnog brašna.
- Za savršene puslice moraš miksati 15-ak minuta.Trebaš dobiti čvrst i sjajan snijeg, koji će ostati na metlicama metlicama miksera s onim uvrnutim, slatkim vrhom.
- Kada si izradila snijeg, po želji možeš dodati i boju, ali boju stavlja na slastičarsku vrećicu. S kistom po dužini vrećice napravi crtu u željenoj boji. Ja koristim obične boje za kolače.
- Na lim stavi papir za pečenje. U slastičarsku vrećicu stavi željeni oblik kojim želiš izraditi puslice. Prilikom pečenja tj. sušenja malo će se napuhnuti, pa pripazi da ne budu preblizu jedna drugoj.
- Puslice se suše na 100°C, sat vremena. Moraju ostati bijele, stoga je ovo idealno vrijeme i temperatura sušenja.
- Kada su gotove, same se odvajaju od podloge. Bit je da budu izvana hrskave.
I to je to. Nema neke velike filozofije oko puslica. Pusti da se ohlade i posluži. Dobar tek!