gastro postao
Brzi romantični desert koji će oduševiti voljenu osobu!
Ako pripremaš večeru za Valentinovo i još razmišljaš o desertu, svakako baci pogled na recept za brzinski cheesecake u čaši. Kombinacija hrskavih keksa, kreme od jogurta, slatkog vrhnja i šumskog voća servirana u čaši, garantirano će oduševiti tvoju bolju polovicu! Ova je slastica zaista jednostavna za pripremu i popis sastojaka je kratak. Drugim riječima, nećeš se mučiti ni oko pripreme, a ni sa suđem!
Prije posluživanja je ukrasi svježim voćem, listićima mente ili naribanom koricom naranče, a slobodno možeš umetnutu i jedno srce i iznenadit bolju polovicu prikladnim desertom za Dan zaljubljenih.
Cheesecake u čaši
Sastojci za podlogu:
- 50 g integralnog keksa (digestive keks)
- 25 g maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi
Krema:
- 100 g grčkog jogurta
- 50 g svježeg krem sira
- 75 g slatkog vrhnja
- 1 žlica šećera u prahu
Preljev:
- 250 g šumskog voća (ili voća po izboru)
- 1 žlica šećera
- 1 žlica svježe cijeđenog soka limuna
Priprema:
- Keks samelji i pomiješaj s maslacem sobne temperature.
- Smjesu rasporedi u 3 zdjelice ili čaše te utisni pomoću oblog dijela žlice. Ostavi u hladnjaku dok pripremaš ostatak deserta.
- Slatko vrhnje izmiksaj sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto, jogurt izmiješaj sa svježim sirom i dodaj u tučeno vrhnje.
- Sve sastojke nježno miješaj dok se ne sjedine.
- Kremu prelij na pripremljenu podlogu od keksa i ponovno sve stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.
- U međuvremenu nasjeckaj šumsko voće na sitne komadiće i prebaci u lončić, dodaj šećer i limunov sok te kuhaj na laganoj vatri oko deset minuta uz neprestano miješanje.
- Smjesu ostavite da se ohladi i potom ju dodaj na kremu. Vrati u hladnjak do posluživanja.
Uživaj(te)!