Recepti 1462 prikaza 30. prosinca 2018.

Eggnog - liker od jaja po receptu Marthe Stewart

Getty Images
Ako ove godine najmilije želite iznenaditi velikom zdjelom popularnog likera od jaja, poslužite se receptom Marthe Stewart.

Priprema nije zahtjevna, ali se treba dobro ohladiti pa bi bilo uputno da vaš eggnog pripremite dan ranije.

Poslužite liker u zdjeli za punč i upotrijebite staklene šalice, a pri serviranju dodajte malo tučenog vrhnja i naribajte muškatni oraščić.

 

Možda vas zanima... Domaći liker od čokolade stvoren je za hladnije dane Kolumne

 

Sastojci:

  • 6 velikih žumanjaka
  • 2 bjelanjka
  • 700 ml mlijeka
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 60 ml tamnog ruma
  • 60 ml burbona
  • 340 ml konjaka
  • 150 g šećera
  • Prstohvat soli
  • Muškatni oraščić

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Priprema:

  1. Miksajte žumanjke sa 100 g šećera nekoliko minuta, sve dok smjesa ne postane svjetlija i gusta.
  2. Zagrijte mlijeko na vatri i dodajte mu prstohvat soli.
  3. Vruće mlijeko polagano dodajte u smjesu jaja i šećera, uz stalno miješanje.
  4. Sve zajedno vratite na vatru i kuhajte dok se smjesa ne zgusne, otprilike tri minute. Miješajte drvenom žlicom.
  5. Smjesu procijedite i prelijte u veliku posudu za punč. Pričekajte da se ohladi i povremeno promiješajte.
  6. Dodajte slatko vrhnje, burbon, rum i konjak. Pokrijte i ostavite u hladnjaku preko noći.
  7. Sljedeći dan dva bjelanjka umutite na pari s preostalih 50 g šećera. Smjesa bi nakon dvije do tri minute trebala biti glatka i šećer bi se trebao otopiti. 
  8. Maknite s vatre i izmiksajte u čvrst snijeg, a potom lagano umiješajte u ohlađenu smjesu od žumanjaka.

 

Možda vas zanima... Grijanje sa stilom: Jeste li za jedan punč? Recepti

 

Uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.