Ova torta je samo naizgled komplicirana za napraviti, no uz malo strpljenja i prateći naše upute uspjet ćeš je napraviti poput iskusnih slastičara. Liker od jaja je zvijezda ove torte, a fino se sljubljuje s kiselim i slatkim vrhnjem. Osvježavajuća i sočna, ova će torta sigurno ponovno probuditi strasti u vašoj vezi.
Savjet više: Podlogu od mrvica možeš napraviti na razne načine, ovisno o tome koje ćeš kekse koristiti. Odlična će biti ona od 175 g razmrvljenog dvopeka ili integralnih keksa s 90 g tekućeg maslaca. Zamijesi smjesu od jednih i drugih mrvica te je utisni u kalup u obliku srca.
Torta u obliku srca s kremom od likera od jaja
(za 14 komada)
Sastojci - za biskvit:
- 150 g piškota
- 250 g mliječne čokolade
- 20 g maslaca
- ulje za premazivanje kalupa
Sastojci - za kremu:
- 7 listića bijele želatine
- 200 ml likera od jaja
- 50 g šećera
- 150 g kiselog vrhnja
- 400 ml slatkog vrhnja
Sastojci - za glazuru od likera i ukrašavanje:
- 2 listića bijele želatine
- 200 ml likera od jaja
- 50 g čokolade za kuhanje
- jagode za ukrašavanje (ili drugo voće po želji)
Priprema:
- Kalup u obliku srca (promjera 26 cm) premaži uljem i stavi podlogu za tortu obloženu papirom za pečenje.
- Za biskvit stavi piškote u vrećicu za zamrzavanje, razmrvi ih i raspodijeli po kalupu. Čokoladu razlomi na kockice, otopi s maslacem, raspodijeli po mrvicama i ostavi da se ohladi.
- Za kremu omekšaj želatinu. Liker lagano ugrij sa šećerom. Želatinu istisni i otopi u mješavini s likerom. Zatim dodaj kiselo vrhnje. Istuci vrhnje za šlag pa ga umiješaj u smjesu od likera.
- Kremom od likera napuni kalup do pola centimetra ispod od ruba. Kremu stavi u hladnjak da se stvrdne.
- Za premaz od likera omekšaj želatinu. Liker lagano ugrij. Želatinu istisni i otopi u likeru. Tortu izvadi iz hladnjak. Smjesu od likera premaži po kremi. Čokoladu grubo naribaj te je stavi u metalnu posudu uronjenu u vruću vodu da se otopi. Čokoladnim kapljicama pokapaj tortu i oblikuj šare čačkalicama. Ostavi da se ohladi i stvrdne.
- Preostalu čokoladu stavi u vrećicu s odrezanim krajem i istisni ornament na papir za pečenje te ostavi da se ohladi. Izvuci papir za pečenje ispod torte. Ukloni kalup. Ornament skini s papira i stavi na tortu. Ukrasi jagodama ili drugim voćem po želji te stavi u hladnjak.