Začinjena svinjetina prema receptu Nigelle Lawson

Svinjetina s krumpirom može se pripremiti na uobičajen način u pećnici, ili na sasvim neobičan način koji uključuje jabuke, pivo i začine
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 6

Potrebno vam je

  • 2 mala žlica sol
  • 1 mala žlica kim
  • 2 režanj češnjak
  • 2 kom svinjetina,srednje masna
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 kom jabuka (cijela)
  • 4 kom krumpir, zreli
  • 2 šalica pivo
  • 2 šalica voda

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 200°c.
  2. Pomiješajte sol i kim pa usitnite. Dodajte češnjak i promiješajte time začinite meso.
  3. Nasjeckajte luk i stavite na dno lima za pečenje. Preko stavite meso i kratko zapecite.
  4. Izvadite meso pa u lim za pečenje stavite jabuke i krumpire. Prelijte tamnim pivom i pecite dok ne omekšaju. Krumpire i jabuke možete ispasirati.
  5. Lim za pečenje stavite na vatru i sve ostatake zalijte vrelom vodom pa deglazirajte. Kada dobijete gusti umak, poslužite ga uz meso.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr