gastro postao
Svinjetina s krumpirom može se pripremiti na uobičajen način u pećnici, ili na sasvim neobičan način koji uključuje jabuke, pivo i začine
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 6
Potrebno vam je
- 2 mala žlica sol
- 1 mala žlica kim
- 2 režanj češnjak
- 2 kom svinjetina,srednje masna
- 2 kom luk ,crveni
- 2 kom jabuka (cijela)
- 4 kom krumpir, zreli
- 2 šalica pivo
- 2 šalica voda
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 200°c.
- Pomiješajte sol i kim pa usitnite. Dodajte češnjak i promiješajte time začinite meso.
- Nasjeckajte luk i stavite na dno lima za pečenje. Preko stavite meso i kratko zapecite.
- Izvadite meso pa u lim za pečenje stavite jabuke i krumpire. Prelijte tamnim pivom i pecite dok ne omekšaju. Krumpire i jabuke možete ispasirati.
- Lim za pečenje stavite na vatru i sve ostatake zalijte vrelom vodom pa deglazirajte. Kada dobijete gusti umak, poslužite ga uz meso.
Izvor Skuhatćute