Zapečena brokula s parmezanom

Thinkstock
Umjesto riže, tjestenine ili povrća na pari, uz sočni odrezak ili ribu poslužite sjajnu i tako jednostavnu zapečenu brokulu.
Vidi originalni članak

Kada se zaželite promjene u kuhinji, ovaj recept za zapečenu brokulu itekako će vam dobro doći. Vjerujemo kako ste do sada bili poprilično uspješni u izbjegavanju brokule na svom jelovniku, no garantiramo vam, ovom ćete se receptu poželjeti vratiti. 

 

Zeleno pozitivno ludilo: Brokula na pet novih načina!

 

Sve što vam treba jest jedna veća glavica brokule, nekoliko režnja češnjaka, maslinovo ulje, bazični začini poput soli i papra, malo limunovog soka i parmezan. Količine odredite prema vlastitim potrebama i željama, a zatim se upustite u jednostavnu pripremu najfinijeg zelenog priloga. 

 

 

Brokulu najprije dobro operite, a zatim je rukama ili nožem rastavite na manje cvjetove. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje, pa na dno posložite češnjak koji ste nasjeckali na listiće. U posebnoj posudi pomiješajte brokulu, sol, papar i maslinovo ulje. Protresite kako bi se svi sastojci dobro povezali, pa sve zajedno prebacite na češnjak. Pospite naribanim sirom i pecite oko 20 minuta.

Kada je jelo gotovo, pokapajte ga limunovim sokom i dodajte još malo parmezana. 

 

Petominutni obrok: Slatka i začinjena brokula

 

Ovako pripremljenu brokulu poslužite uz mesna jela poput pohanog ili pečenog odreska, uz laganija riblja jela, ali i kao dodatak jednostavnoj kuhanoj riži, tjestenini, prosu ili bulguru.

Aromatični parmezan i češnjak na dnu posude za pečenje donijet će brokuli sasvim nove, slasne okuse, a sama priprema oduzet će vam svega desetak minuta. Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr