Zapečene rolice od patlidžana s ricottom i parmezanom

Umjesto patlidžana za zamotuljke možete iskoristiti piletinu. Filetirajte je i istucite pa nadjenite i zatvorite čačkalicom. Posolite i ispecite u pećnici ili umočite u smjesu za paniranje pa pecite pola sata na 180°C.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 346

Potrebno vam je

  • 2 kom patlidžan
  • ulje maslinovo
  • 250 g ricotta
  • 2 žlica list bosiljka
  • 2 žlica badem, oljušteni suhi
  • 2 žlica parmezan
  • 0.25 šalica krušne mrvice
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 500 ml pasirana rajčica (passata)
  • 0.50 šalica topljivi sir
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 200°C. Prepržite svaki patlidžan na šest traka po duljini. Zagrijte tavu, polijte patlidžane uljem i pržite oko tri minute sa svake strane dok ne dobiju boju. Pomiješajte ricottu, bosiljak, bademe, parmezan, krušne mrvice i žumanjak. Sve dobro promiješajte pa začinite solju i paprom.
  2. Tri četvrtine umaka od rajčice ulijte u lim za pečenje. Jednu žlicu smjese sa sirom stavite na krišku patlidžana pa je zarolajte. Ponovite postupak s ostatkom patlidžana. Stavite u lim za pečenje pa prelijte ostatkom umaka od rajčice. Pospite nasjeckanim sirom u listićima i pecite 25 minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr