gastro postao
Umjesto patlidžana za zamotuljke možete iskoristiti piletinu. Filetirajte je i istucite pa nadjenite i zatvorite čačkalicom. Posolite i ispecite u pećnici ili umočite u smjesu za paniranje pa pecite pola sata na 180°C.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 346
Potrebno vam je
- 2 kom patlidžan
- ulje maslinovo
- 250 g ricotta
- 2 žlica list bosiljka
- 2 žlica badem, oljušteni suhi
- 2 žlica parmezan
- 0.25 šalica krušne mrvice
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 500 ml pasirana rajčica (passata)
- 0.50 šalica topljivi sir
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 200°C. Prepržite svaki patlidžan na šest traka po duljini. Zagrijte tavu, polijte patlidžane uljem i pržite oko tri minute sa svake strane dok ne dobiju boju. Pomiješajte ricottu, bosiljak, bademe, parmezan, krušne mrvice i žumanjak. Sve dobro promiješajte pa začinite solju i paprom.
- Tri četvrtine umaka od rajčice ulijte u lim za pečenje. Jednu žlicu smjese sa sirom stavite na krišku patlidžana pa je zarolajte. Ponovite postupak s ostatkom patlidžana. Stavite u lim za pečenje pa prelijte ostatkom umaka od rajčice. Pospite nasjeckanim sirom u listićima i pecite 25 minuta.
Izvor Skuhatćute