Složenac od krumpira i luka izvor je dobrog raspoloženja

Stockfood
Krumpir i luk preliveni sirom zamirisat će kuhinjom i osvojiti tvoje ukućane.
Vidi originalni članak

Ovako pripremljeni krumpir možeš iskoristiti kao prilog, no jednako je dobar i kao samostalno jelo, pogotovo ako ubaciš i pokoji komadić šunke ili narezane kobasice. Imaj na umu da će se dobro uklopiti i gljive. Dobar tek!

 

La Vie Shobaine Lažne quesadillas s mljevenim mesom i cheddarom

 

Sastojci:

  • 4 krumpira narezana na ploške 
  • 1 luk narezan na kolutiće
  • sol i papar po ukusu
  • 3 žlice maslaca
  • 3 žlice brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 500 mL mlijeka
  • 150 grama naribanog tvrdog sira

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 °C.
  2. Maslacom ili uljem premaži posudu za pečenje (dimenzije 20x20)
  3. U pripremljenu posudu za pečenje poslaži jedan iza drugoga narezani krumpir i luk.
  4. Začini solju i paprom po ukusu.
  5. U tavi srednje veličine otopi maslac na srednje jakoj vatri. Pomiješaj brašno i sol i neprestano miješaj jednu minutu.
  6. Umiješaj mlijeko i kuhaj dok se smjesa ne zgusne.
  7. Makni s vatre, umiješaj naribani sir i nastavi miješati dok se sir ne otopi i smjesa postane glatka (otprilike 30 do 60 sekundi).
  8. Prelij smjesu preko krumpira, a posudu pokrij aluminijskom folijom.
  9. Peci 90 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.

Dobar tek!

 

La Vie Shobaine Hrskave rolice s mesom i mladim kupusom ručak za 5 Dobar tek uz složenac od krumpira i tikvica

Posjeti Gastro.hr