Zapečeni njoki s mozzarellom spremni su za pola sata i popravit će ti dan

SHUTTERSTOCK Zapečeni njoki s rajčicom i sirom
Otprilike pola sata bit će dovoljno za ovo jelo. Dakle, nema "nakuhavanja" niti iščekivanja. A najbolje od svega, ako si iti malo ljubitelj sira, ovo će ti stvarno biti comfort food i popraviti ti dan...
Vidi originalni članak

Njoki, rajčica iz konzerve, omiljeni začini i fina mozzarella. To je sve što ti treba za ovaj jednostavan, brz, pa čak i jeftin ručak. Dodatni je plus što je ovo uistinu comfort foodako imalo voliš sireve, pa će se tvoj dan uz ovaj ručak začas popraviti. Ove količine dovoljne su za dvije gladne osobe, ali ako ti je dan toliko loš da želiš malo mira, sigurni smo da se neće baciti. Zapečeni njoki s mozzarellom neće te prikovati za štednjak, a možeš ih, nećemo nikom reći, jesti i ispred telke, ispod dekice. Da, toliko su "utješni"! 

Ovo je jelo vege u ovakvom izdanju, pa je i šira potencijalna publika, ali ako si od onih koji jednostavno moraju imati u ručku barem malo mesa, imamo rješenje i za to. Zapečeni njoki s mozzarellom savršeno će dobro funkcionirati i uz malo špeka ili kobasice... Jesmo te dobili? Slobodno poprži malo slanine/špeka i ubaci ovaj hrskavi dodatak među njoke. Ili ga, pak, bez prethodnog pečenja, položi na vrh, kao i mozzarellu. Isto možeš učiniti i s (domaćom) kobasicom.

Dobar tek!

 

pripremi odmah Vodimo te kroz proces pripreme domaćih njoka!

 

Sastojci: 

  • 1 žlica maslinovog ulja 
  • 1 mali luk 
  • 2 režnja češnjaka 
  • 400 g pelata  
  • 500 g njoka 
  • 1 žličica sušenog bosiljka 
  • 125 g mozzarelle 
  • Sol, papar

Priprema: 

  1. Zagrij ulje u velikoj tavi te propirjaj nasjeckani luk pet minuta. Umiješaj protisnuti češnjak, prži ga minutu pa dodaj pelat i zgnječi ga drvenom žlicom. Kuhaj desetak minuta i povremeno promiješaj.
  2. Skuhaj njoke prema uputama na pakiranju pa ih umiješaj u umak. Posoli, popapri, dodaj bosiljak i premjesti u veliku vatrostalnu posudu. 
  3. Rasporedi komadiće mozzarelle i peci do deset minuta na 200 stupnjeva, sve dok se sir ne rastopi i krenu se stvarati mjehurići.

 

DOBAR TEK! Slasna kombinacija njoka, kelja i dvije vrste sira

Posjeti Gastro.hr