Recepti 18. listopada 2021.

Zapečeni njoki - ručak gotov za 20 minuta

SHUTTERSTOCK Zapečeni njoki s rajčicom i sirom
gastro postao gastro.24sata.hr
Od rezanja luka do otvaranja pećnice proći će manje od pola sata - garantiramo!

Njoki, rajčica iz konzerve, omiljeni začini i fina mozzarella čine jednostavan, brz i cjenovno pristupačan comfort food. Količine navedene u receptu dostatne su za dvije gladne osobe pa ih prilagodi svojim potrebama. 

Ako se bojiš da će ti u ovom jelu nedostajati mesna komponenta, slobodno ubaci hrskavu slaninu ili pak domaću kobasicu. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Vodimo te kroz proces pripreme domaćih njoka! Recepti

 

Sastojci: 

  • 1 žlica maslinovog ulja 
  • 1 mali luk 
  • 2 režnja češnjaka 
  • 400 g pelata  
  • 500 g njoka 
  • 1 žličica sušenog bosiljka 
  • 125 g mozzarelle 
  • Sol, papar

Priprema: 

  1. Zagrij ulje u velikoj tavi te propirjaj nasjeckani luk pet minuta. Umiješaj protisnuti češnjak, prži ga minutu pa dodaj pelat i zgnječi ga drvenom žlicom. Kuhaj desetak minuta i povremeno promiješaj.
  2. Skuhaj njoke prema uputama na pakiranju pa ih umiješaj u umak. Posoli, popapri, dodaj bosiljak i premjesti u veliku vatrostalnu posudu. 
  3. Rasporedi komadiće mozzarelle i peci do deset minuta na 200 stupnjeva, sve dok se sir ne rastopi i krenu se stvarati mjehurići.

 

Možda vas zanima... Slasna kombinacija njoka, kelja i dvije vrste sira Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:43 24. Listopad 2021.

    odlično mljac