Recepti 27. listopada 2022.

Zapečeni njoki s mozzarellom spremni su za pola sata i popravit će ti dan

Zapečeni njoki s rajčicom i sirom foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Otprilike pola sata bit će dovoljno za ovo jelo. Dakle, nema "nakuhavanja" niti iščekivanja. A najbolje od svega, ako si iti malo ljubitelj sira, ovo će ti stvarno biti comfort food i popraviti ti dan...

Njoki, rajčica iz konzerve, omiljeni začini i fina mozzarella. To je sve što ti treba za ovaj jednostavan, brz, pa čak i jeftin ručak. Dodatni je plus što je ovo uistinu comfort foodako imalo voliš sireve, pa će se tvoj dan uz ovaj ručak začas popraviti. Ove količine dovoljne su za dvije gladne osobe, ali ako ti je dan toliko loš da želiš malo mira, sigurni smo da se neće baciti. Zapečeni njoki s mozzarellom neće te prikovati za štednjak, a možeš ih, nećemo nikom reći, jesti i ispred telke, ispod dekice. Da, toliko su "utješni"! 

Ovo je jelo vege u ovakvom izdanju, pa je i šira potencijalna publika, ali ako si od onih koji jednostavno moraju imati u ručku barem malo mesa, imamo rješenje i za to. Zapečeni njoki s mozzarellom savršeno će dobro funkcionirati i uz malo špeka ili kobasice... Jesmo te dobili? Slobodno poprži malo slanine/špeka i ubaci ovaj hrskavi dodatak među njoke. Ili ga, pak, bez prethodnog pečenja, položi na vrh, kao i mozzarellu. Isto možeš učiniti i s (domaćom) kobasicom.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Vodimo te kroz proces pripreme domaćih njoka! Recepti

 

Sastojci: 

  • 1 žlica maslinovog ulja 
  • 1 mali luk 
  • 2 režnja češnjaka 
  • 400 g pelata  
  • 500 g njoka 
  • 1 žličica sušenog bosiljka 
  • 125 g mozzarelle 
  • Sol, papar

Priprema: 

  1. Zagrij ulje u velikoj tavi te propirjaj nasjeckani luk pet minuta. Umiješaj protisnuti češnjak, prži ga minutu pa dodaj pelat i zgnječi ga drvenom žlicom. Kuhaj desetak minuta i povremeno promiješaj.
  2. Skuhaj njoke prema uputama na pakiranju pa ih umiješaj u umak. Posoli, popapri, dodaj bosiljak i premjesti u veliku vatrostalnu posudu. 
  3. Rasporedi komadiće mozzarelle i peci do deset minuta na 200 stupnjeva, sve dok se sir ne rastopi i krenu se stvarati mjehurići.

 

Možda vas zanima... Slasna kombinacija njoka, kelja i dvije vrste sira Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:43 24. Listopad 2021.

    odlično mljac