Zapečeni njoki sa špinatom

Zapecite njoke s bešamelom i umakom od svježeg špinata
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 404

Njoki

  • 500 g krumpir, mladi
  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 žlica maslac, neslani
  • sol

Umak

  • 200 g špinat
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 100 g sir podravec
  • sol
  • papar

Bešamel

  • 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica maslac, neslani
  • muškatni oraščić
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Za njoke: Krumpire operemo i skuhamo u slanoj vodi, ogulimo i protisnemo u pire, dodamo jaja ,sol , maslac, brašno te zamijesimo rahlo tijesto, razvaljamo u njoke i skuhamo u slanoj vodi.
  2. Za bešamel: Mlijeko zakuhamo i začinimo solju , paprim i muškatnim oraščićem. Otopimo maslac kratko prepržimo brašno i zalijemo mlijekom te prokuhamo.
  3. Za umak: Špinat operemo, odstranimo peteljku i na malo maslinovog ulja prodinstamo špinat, dodamo kuhane njoke, zalijemo bešamelom, prospemo u glinenu posudu, pospemo sirom i zapečemo u pećnici.
Posjeti Gastro.hr