Zapečeni njoki sa špinatom i rajčicama

Skuhatćute
Za njoke je najbolje upotrijebiti malo starije, brašnaste krumpire, jer će tako njoki biti prozračne teksture
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 290

Njoki

  • 600 g krumpir, zreli
  • 1 kom jaje kokošje
  • 20 kom masline, crne
  • 100 g špinat
  • glatko brašno
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • mješavina suhih začina
  • 1 prstohvat sol

Umak

  • 400 g pelati
  • 125 g mozzarella
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 1 šaka list bosiljka

Priprema

  1. Skuhajte krumpir pa protisnite i ohladite.
  2. Dodajte preostale sastojke za njoke i umijesite tijesto.
  3. Podijelite na nekoliko dijelova pa oblikujte u duguljaste valjke.
  4. Narežite na manje komade i kuhajte u zasoljenoj vodi.
  5. Ugrijte tavu, dodajte ulje te prepržite luk i papriku. Umiješajte češnjak pa pržite minutu.
  6. Ulijte pelate i dodajte njoke. Neka sve zavrije pa kuhajte desetak minuta.
  7. Začinite i umiješajte bosiljak.
  8. Pospite mozzarellom i kratko zapecite dok se sir ne otopi.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr