Zapečeni krumpir sa sirom

Thinkstock
Krumpir pečen u foliji ili ljusci iznutra može biti mekan poput pirea!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 572

Potrebno vam je

  • 9 kom krumpir, zreli
  • 2 kom luk ,crveni
  • 5 žlica vrhnje kiselo (12% masti)
  • 150 g gouda punomasni
  • 5 kriška panceta
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Krumpir operite i kuhajte s korom 20-30 minuta (ovisno o veličini krumpira). U svakom slučaju, ne smije se prekuhati jer će se onda teško izdubiti te će se raspadati.
  2. Krumpir potom ogulite i izdubite mu sredinu žličicom ostavljajući rub od oko 1/2 cm.
  3. Na ulju popržite sitno sjeckani luk. U posudi pomiješajte izdubljeni dio krumpira, prženi luk, kiselo vrhnje i oko 100 g ribanog sira. Posolite i popaprite.
  4. Napunite smjesom izdubljeni krumpir, složite ga na papir za pečenje u veći lim, pospite ostatkom sira i u svaki komad utisnite komadiće pancete.
  5. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 20-30 min dok krumpir ne poprimi lijepu žućkastu boju.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr