Započnite dan maslacem s tajnim sastojkom!

Thinkstock
Jednostavna priprema, domaći okusi i spoj ukusnog i zdravog kriju se u brzinskom maslacu sa sjemenkama
Vidi originalni članak

Lagani doručak dobio je novi oblik. Dok tostirate kruh, pripremite jednostavan maslac i za taj čas ste spremni za uživanje u zdravom i ukusnom doručku kojem ćete se definitivno poželjeti vratiti. Domaći kikiriki maslac začinite super zdravim sjemenkama suncokreta i bundeve, a zatim sve zajedno poslužite uz fini, kiselo slatki voćni džem i navalite na idealan prvi jutarnji obrok.
 


Potrebno vam je:

  • 250 g kikirikija
  • 40 g suncokretovih sjemenki
  • 40 g bučinih sjemenki
  • Ulje
  • Sol

Priprema:

  1. U blender ubacite kikiriki i malo soli, blendajte pa dodajte koju kap ulja dok se ne formira pasta.
  2. Bučine sjemenke kratko tostirajte u tavi ili u pećnici.
  3. Kad ste dobili kompaktnu pastu, u nju umiješajte sjemenke i prebacite u teglicu.
  4. Poslužite na tostiranom kruhu.

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr