Zaprženi fileti obliša sa šunkom

Jednostavna priprema ribe za pravo gastronomsko uživanje
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 423

Potrebno vam je

  • 50 g pšenično brašno, bijelo
  • 2.50 dl ulje kukuruzno
  • 200 g maslac, slani
  • 2 kom šunka dimljena, kuhana
  • 2.50 dl vino bijelo
  • 0.90 dl vrhnje za kuhanje
  • sol
  • 1200 g oblić

Priprema

  1. Ostrugati obliša, očistiti mu utrobu, oguliti ga i narezati filete. Oprati ih, obrisati i posuti brašnom.
  2. Na ulju rastopiti maslac i pržiti filete dok ne postanu zlatnožuti.
  3. Posoliti, dodati šunku izrezanu na kockice, pa neka malo odstoji. Zaliti vinom i vrhnjem, promiješati i nastaviti pržiti na srednjoj vatri desetak minuta.
Posjeti Gastro.hr