Recepti 13. listopada 2014.

Zaprženi fileti obliša sa šunkom

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna priprema ribe za pravo gastronomsko uživanje

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 423

Potrebno vam je

  • 50 g pšenično brašno, bijelo
  • 2.50 dl ulje kukuruzno
  • 200 g maslac, slani
  • 2 kom šunka dimljena, kuhana
  • 2.50 dl vino bijelo
  • 0.90 dl vrhnje za kuhanje
  • sol
  • 1200 g oblić

Priprema

  1. Ostrugati obliša, očistiti mu utrobu, oguliti ga i narezati filete. Oprati ih, obrisati i posuti brašnom.
  2. Na ulju rastopiti maslac i pržiti filete dok ne postanu zlatnožuti.
  3. Posoliti, dodati šunku izrezanu na kockice, pa neka malo odstoji. Zaliti vinom i vrhnjem, promiješati i nastaviti pržiti na srednjoj vatri desetak minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.