gastro postao
Jednostavna priprema ribe za pravo gastronomsko uživanje
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 423
Potrebno vam je
- 50 g pšenično brašno, bijelo
- 2.50 dl ulje kukuruzno
- 200 g maslac, slani
- 2 kom šunka dimljena, kuhana
- 2.50 dl vino bijelo
- 0.90 dl vrhnje za kuhanje
- sol
- 1200 g oblić
Priprema
- Ostrugati obliša, očistiti mu utrobu, oguliti ga i narezati filete. Oprati ih, obrisati i posuti brašnom.
- Na ulju rastopiti maslac i pržiti filete dok ne postanu zlatnožuti.
- Posoliti, dodati šunku izrezanu na kockice, pa neka malo odstoji. Zaliti vinom i vrhnjem, promiješati i nastaviti pržiti na srednjoj vatri desetak minuta.