Zasitne i sočne - palačinke s ljubičastim kupusom

Shutterstock Palačinke s ljubičastiim kupusom, okonomiyaki style
Jelo s crvenim kupusom bit će profinjena okusa ako umiješaš nekoliko fileta naranče ili malo ananasa. Izvrstan aromatični dodatak su i prženi nasjeckani lješnjaci ili bademi
Vidi originalni članak

Iskusni gurmani sigurno su odavno čuli za okonomiyaki, slano japansko jelo od tijesta (brašno, voda i jaja), nasjeckanog kupusa i raznih dodataka. Ova inačica palačinke prvo se peče u tavi na štednjaku, a zatim prelijeva raznim umacima i drugim slanim dodacima.

Ove su naše palačinke na tragu tog popularnog japanskog jela, a posebne su upravo po punjenju od ljubičastog kupusa. Želiš li ih napraviti poput iskusnog chefa evo nekoliko savjeta, koji univerzalno vrijede kada god odlučiš napraviti bilo koju vrstu palačinki.

 

Ukusno i sočno Pačja prsa i ljubičasti kupus - simfonija okusa

 

Savjeti za provjereno izvrsne palačinke

Palačinke će biti posebno meke ako polovicu količine mlijeka zamijeniš mineralnom vodom ili ako smjesi dodaš malo praška za pecivo.

Jelo s ljubičastim kupusom bit će profinjena okusa ako umiješaš nekoliko fileta naranče ili malo ananasa. Izvrstan aromatični dodatak su i prženi nasjeckani lješnjaci ili bademi.

Palačinke će imati lijepu orašastu notu ako trećinu bijelog brašna zamijeniš integralnim!

Tijesto za palačinke će biti meko ako ga spraviš s toplim mlijekom, a bit će kompaktnije držiš li ga kratko u hladnjaku.

Palačinke s ljubičastim kupusom

(za 4 osobe)


Sastojci - za palačinke:

  • 200 g brašna
  • 4 jaja
  • 375 ml mlijeka
  • 4 žlice maslaca
  • sol

Sastojci - za nadjev:

  • 350 g ljubičastog kupusa
  • 80 g grožđica
  • 1 luk
  • 1 jabuka
  • 1 žlica ulja
  • sol i papar
  • 1 žličica mljevene paprika
  • 1 žličica cimeta

 

Ručak za 5! Zapečene punjene palačinke sa sezonskim povrćem

 

Priprema:

  1. Od brašna, jaja, mlijeka i ½ žličice soli izradi glatko tijesto. Ostavi da odstoji 15-ak minuta.
  2. U međuvremenu oljušti i nasjeckaj luk. Jabuku oguli, prereži, ukloni joj koštice i nareži je na tanke ploške. U loncu zagrij ulje te propirjaj luk. Zatim dodaj kupus i pirjaj na umjerenoj vatri 10-ak minuta. Dodaj ploškice jabuke i grožđice te pirjaj još 5 minuta. 
  3. Potom začini solju, paprom, mljevenom paprikom i cimetom. Maslac zagrij u tavi i ispeci 8 palačinki. Zatim ih nadjeni smjesom od crvenog kupusa, smotaj i posluži posute peršinom.

 

šareni Uskrs Ukiseljena jaja u boji, ukusno uskrsno iznenađenje

 

Posjeti Gastro.hr