Punjenje nalik ratatoulieu, omiljenom francuskom specijalitetu, oduševit će vas na nekoliko razina. Sve što vam preostaje jest napuniti palačinke, pripremiti salatu i čekati da se ispeku...
U smjesu za palačinke umjesto šećera, dodajte sol, a začiniti ih možete i omiljenim začinima ili sitno sjeckanim začinskim biljem. Odlična ideja bit će peršin, ali i prstohvat kurkume, dimljene crvene paprike ili čilija.
Nadjev pripremite brzinski, a dodati mu možete i komadiće kobasice ili slanine. Pripremite salatu i to je to, ručak kojeg ćete obožavati već na prvi zalogaj - spreman je.
Stockfood
Potrebno vam je:
- 5 palačinki
- 1 crvena paprika
- 1 luk
- 1 patlidžan
- 1 tikvica
- 1 režanj češnjaka
- 400 g pelata
- 1 žličica timijana
- 1 žličica sjeckanog bosiljka
- Mozzarella
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte nasjeckani luk.
- Dodajte povrće narezano na kockice, zgnječeni češnjak i pirjajte još pet minuta.
- Posolite i popaprite, dodajte pelate.
- Na kraju ubacite svježi timijan i bosiljak.
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Palačinke nadjenite, dodajte mozzarellu i preklopite ih.
- Složite palačinke u vatrostalnu posudu i pecite desetak minuta.
- Nakon pečenja, palačinke možete preliti umakom od grčkog jogurta, začinskog bilja i češnjaka.
Dobar tek!