Recepti 6233 prikaza 06. lipnja 2019.

Punjene zapečene palačinke sa sezonskim povrćem

Stockfood

Powered by:

Punjenje nalik ratatoulieu, omiljenom francuskom specijalitetu, oduševit će vas na nekoliko razina. Sve što vam preostaje jest napuniti palačinke, pripremiti salatu i čekati da se ispeku...

U smjesu za palačinke umjesto šećera, dodajte sol, a začiniti ih možete i omiljenim začinima ili sitno sjeckanim začinskim biljem. Odlična ideja bit će peršin, ali i prstohvat kurkume, dimljene crvene paprike ili čilija.

 

Možda vas zanima... Zapečene palačinke sa sirom i šunkom za najslasniji ručak Kolumne

 

Nadjev pripremite brzinski, a dodati mu možete i komadiće kobasice ili slanine. Pripremite salatu i to je to, ručak kojeg ćete obožavati već na prvi zalogaj - spreman je.

 

Možda vas zanima... Slane palačinke od heljdinog brašna s povrćem i jajem Kolumne

 

 | Author: Stockfood Stockfood

Potrebno vam je:

  • 5 palačinki
  • 1 crvena paprika
  • 1 luk
  • 1 patlidžan
  • 1 tikvica
  • 1 režanj češnjaka
  • 400 g pelata
  • 1 žličica timijana
  • 1 žličica sjeckanog bosiljka
  • Mozzarella
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte nasjeckani luk. 
  2. Dodajte povrće narezano na kockice, zgnječeni češnjak i pirjajte još pet minuta.
  3. Posolite i popaprite, dodajte pelate.
  4. Na kraju ubacite svježi timijan i bosiljak.
  5. Zagrijte pećnicu na 200°C. Palačinke nadjenite, dodajte mozzarellu i preklopite ih.
  6. Složite palačinke u vatrostalnu posudu i pecite desetak minuta.
  7. Nakon pečenja, palačinke možete preliti umakom od grčkog jogurta, začinskog bilja i češnjaka.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.