Zdrave grickalice: hrskave okruglice od cvjetače

Stockfood
Cvjetača ima ogroman potencijal kada je u pitanju prilagodba najdražih jela s menija brze hrane na zdraviju varijantu...
Vidi originalni članak

Primjerice, usitnjenu sirovu cvjetaču možemo koristiti gotovo poput brašna. Pa tako možemo napraviti tijesto za pizzu ili pak kruščiće za sendviče za varijantu s malo ugljikohidrata.

 


Najlaganiji kruščići na svijetu od samo četiri sastojka



Od cvjetače možemo napraviti i odlične finger food grickalice za tulum ili jednostavno za grickanje uz dobar film. U nastavku vam donosimo cvjetaču u laganom omotaču s parmezanom prženu do hrskavog savršenstva.



kruh Ficelle - tanki kruščići



Sastojci:
• jedna srednje velika glavica cvjetače
• 1 šalica krušnih mrvica
• 20 g ribanog parmezana
• pola šalice brašna
• 2 jaja
• začinska mješavina po želji (npr. sušeni luk, češnjak, origano, bosiljak, majčina dušica, papar, slatka i ljuta mljevena paprika)
• sol i ulje za prženje

Priprema:
1. Cvjetaču narezati na cvjetiće.
2. Parmezan pomiješati s krušnim mrvicama i začinskom mješavinom.
3. Cvjetaču uvaljati u brašno, pa u razmućena jaja, a zatim u mješavinu krušnih mrvica i pržiti u vrućem ulju oko 3 minute.
4. Poslužiti s umakom, predlažemo da isprobate Teksaški dip ili klasični crveni umak.

 

OPUSTITE SE Top 5 dipova: Zagrabite slasni umak

Posjeti Gastro.hr