Primjerice, usitnjenu sirovu cvjetaču možemo koristiti gotovo poput brašna. Pa tako možemo napraviti tijesto za pizzu ili pak kruščiće za sendviče za varijantu s malo ugljikohidrata.
Od cvjetače možemo napraviti i odlične finger food grickalice za tulum ili jednostavno za grickanje uz dobar film. U nastavku vam donosimo cvjetaču u laganom omotaču s parmezanom prženu do hrskavog savršenstva.
Sastojci:
• jedna srednje velika glavica cvjetače
• 1 šalica krušnih mrvica
• 20 g ribanog parmezana
• pola šalice brašna
• 2 jaja
• začinska mješavina po želji (npr. sušeni luk, češnjak, origano, bosiljak, majčina dušica, papar, slatka i ljuta mljevena paprika)
• sol i ulje za prženje
Priprema:
1. Cvjetaču narezati na cvjetiće.
2. Parmezan pomiješati s krušnim mrvicama i začinskom mješavinom.
3. Cvjetaču uvaljati u brašno, pa u razmućena jaja, a zatim u mješavinu krušnih mrvica i pržiti u vrućem ulju oko 3 minute.
4. Poslužiti s umakom, predlažemo da isprobate Teksaški dip ili klasični crveni umak.