gastro postao
Iako podrijetlom francuski, ovi tanki kruščići nalik na baguette, ali uži, čest su prilog talijanskih stolova
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 443
Potrebno vam je
- 500 g oštro brašno
- sol
- 7 g suhi kvasac
- 5 dl voda
Priprema
- U zdjelu stavimo brašno, 1 žličicu soli i kvasac. Dodamo 3,5 dcl mlake vode i umiješamo u tijesto. Mijesimo 10 minuta na pobrašnjenoj površini. Podijelimo tijesto u 4 komada i svaki oblikujmo u baguettae dužine 30 cm. Oštrim nožem ih ukoso zarežemo. Prekrijemo i ostavimo na toplom dok se obujam tijesta ne udvostruči.
- Zagrijemo pećnicu na 220 °C.
- Preostalu sol otopimo u kipućoj vodi. Premažemo pecivo i pečemo ga 15 – 20 minuta ili dok ne dobije zlaćanu boju.
- Izvadimo ga iz pećnice i prebacimo na rešetku da se hladi.