Recepti 13. listopada 2014.

Ficelle - tanki kruščići

Ficelle - tanki kruščići
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako podrijetlom francuski, ovi tanki kruščići nalik na baguette, ali uži, čest su prilog talijanskih stolova

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 443

Potrebno vam je

  • 500 g oštro brašno
  • sol
  • 7 g suhi kvasac
  • 5 dl voda

Priprema

  1. U zdjelu stavimo brašno, 1 žličicu soli i kvasac. Dodamo 3,5 dcl mlake vode i umiješamo u tijesto. Mijesimo 10 minuta na pobrašnjenoj površini. Podijelimo tijesto u 4 komada i svaki oblikujmo u baguettae dužine 30 cm. Oštrim nožem ih ukoso zarežemo. Prekrijemo i ostavimo na toplom dok se obujam tijesta ne udvostruči.
  2. Zagrijemo pećnicu na 220 °C.
  3. Preostalu sol otopimo u kipućoj vodi. Premažemo pecivo i pečemo ga 15 – 20 minuta ili dok ne dobije zlaćanu boju.
  4. Izvadimo ga iz pećnice i prebacimo na rešetku da se hladi.

Izvor 'Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica'

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.