Zelene palačinke za brzi ručak ili slasnu večeru

Thinkstock
Zelene palačinke idealna su ideja za ručak ili večeru, a u njima možete kombinirati sezonske plodove, pa uživati u najfinijim sezonskim zalogajima.
Vidi originalni članak

Tikvica, paprika i vlasac idealno će se sjediniti u malim zelenim palačinkama. Ovi sezonski zalogaji bit će idealni za ručak ili večeru, a poslužiti ih možete uz žlicu vrhnja ili grčkog jogurta, svježu rajčicu ili kao dodatak grilanoj piletini. 

 

Slatke ili slane Blini - posve drugačije ruske palačinke

Food and Mood Integralne američke palačinke sa sezonskim bobicama

Od slatkoga slađe Palačinke s jabukama po najfinijem maminom receptu

 

 

Potrebno vam je:

  • 60 g bijelog brašna
  • 180 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • Pola glavice luka
  • 1 svežanj vlasca
  • 1 tikvica
  • 1 paprika
  • Prstohvat praška za pecivo
  • Sol, papar


Postupak pripreme:

  1. Od brašna, mlijeka, jaja, soli, papra i vode napravite gustu smjesu za palačinke. 
  2. Dodajte sitno nasjeckanu papriku i naribanu i dobro ocijeđenu tikvicu. Trebali biste dobiti gustu smjesu poput one za američke palačinke, pa gustoću balansirajte dodavanjem još brašna ili mlijeka.
  3. U tavi zagrijte malo ulja i, kad je vruće, dodajte hrpice smjese u ulje, pa pustite da se zapeku oko 3 minute. 
  4. Okrenite i pecite dok ne poprimi boju s obje strane.

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr