Zeleni ravioli punjeni sirom sa šalšom

Čemu kupovati raviole kad ih možete napraviti sami i jesti ih svježe
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 546

Tjestenina

  • 400 g pšenično brašno, bijelo
  • 4 kom jaje kokošje
  • 0.50 čaša mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 200 g blitva

Nadjev

  • 250 g skuta
  • 2 žlica list bosiljka
  • 2 žlica peršin, list
  • 0.50 mala žlica muškatni oraščić
  • 50 g parmezan
  • sol
  • domaća šalša
  • feta sir

Priprema

  1. Blitvu blanširajte pa nasjeckajte u blenderu. Pomiješajte s ostalim sastojcima pa zamijesite tijesto. Razvaljajte ga i razrežite na trake od sedam cm.
  2. Pomiješajte sastojke za nadjev. Trake raspolovite pa na svaka tri-četiri cm stavite malo nadjeva, premažite žumanjkom i prekrijte drugom polovicom trake.
  3. Za nadjev pomiješajte skutu sa začinima. Raviole kuhajte u vrućoj vodi desetak minuta. prelijte šalšom ili umakom od rajčice i pospite razmrvljenom fetom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr