gastro postao
Čemu kupovati raviole kad ih možete napraviti sami i jesti ih svježe
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 546
Tjestenina
- 400 g pšenično brašno, bijelo
- 4 kom jaje kokošje
- 0.50 čaša mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 200 g blitva
Nadjev
- 250 g skuta
- 2 žlica list bosiljka
- 2 žlica peršin, list
- 0.50 mala žlica muškatni oraščić
- 50 g parmezan
- sol
- domaća šalša
- feta sir
Priprema
- Blitvu blanširajte pa nasjeckajte u blenderu. Pomiješajte s ostalim sastojcima pa zamijesite tijesto. Razvaljajte ga i razrežite na trake od sedam cm.
- Pomiješajte sastojke za nadjev. Trake raspolovite pa na svaka tri-četiri cm stavite malo nadjeva, premažite žumanjkom i prekrijte drugom polovicom trake.
- Za nadjev pomiješajte skutu sa začinima. Raviole kuhajte u vrućoj vodi desetak minuta. prelijte šalšom ili umakom od rajčice i pospite razmrvljenom fetom.
Izvor Skuhatćute