Željni izazova? Skuhajte gulaš u pećnici!

Thinkstock
Ljubitelji mesnih jela sigurno neće moći odoljeti ovom slasnom gulašu.
Vidi originalni članak

Mnogima je gulaš omiljeno jelo, ali u njemu ne uživaju tako često jer priprema podrazumijeva dugo stajanje pored štednjaka. Ali ne mora biti tako, gulaš se može pripremiti i na drugi način!

Evo kako!

 

receptiiii! Gulaš: Top 10 recepata za cijelu obitelj

 

Klasik i točka Goveđi gulaš: Legendarno jelo u novom ruhu

 

Potrebno vam je: 

  • 800 g junetine
  • 60 g suhe slanine
  • 6 žlica ulja
  • 150 g luka
  • 150 g mrkve
  • 2 režnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • timijan
  • 100 ml crnog vina
  • 150 ml pasirane rajčice
  • 400 ml goveđeg temeljca
  • 250 g gljiva (šampinjona)
  • 1 žlica brašna

Priprema:

  1. U zagrijanoj tavi popržite narezanu suhu slaninu do zlatne boje i stavite je u vatrostalnu posudu za pečenje. U istu tavu stavite 3 žlice ulja, dobro zagrijte i dodajte junetinu narezanu na kockice i popržite ga da dobije zlatnu boju.
  2. Premjestite meso u posudu za pečenje.
  3. U tavu dodajte još 2 žlice ulja i popržite sitno sjeckani luk, dodajte narezanu mrkvu i nasjeckani češnjak. Prelijte vinom, pasiranom rajčicom, dodajte suhi timijan, sol i papar. Kad zavri, prelijte preko mesa, dodajte temeljca da prekrije sav sadržaj. Umiješajte brašno i posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 2 sata.
  4. Povremeno promiješajte sadržaj i 30 minuta prije kraja na ulju popržite lučice i narezane gljive. Dodajte ih u posudu i još sve zajedno kuhajte.
  5. Poslužite gulaš s pire-krumpirom.
Posjeti Gastro.hr