gastro postao
Tradicionalno jelo koje gotovo svi obožavaju sada donosimo na malo modificiran način. I da, trebat će vam dosta vremena...
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 401
Potrebno vam je
- 0.33 šalice maslinova ulja
- 3 glavice luka
- 1100 g govedine, srednje masne
- 2 male žlice soli
- 2 male žlice ljute paprike
- 1 mala žlica origana
- 1 vezica ružmarina
- 3 šalice vode
- 1 žlica pšeničnog brašna
- 4 žlice koncentrata rajčice
Priprema
- Stavite u tavu s uljem četvrtine luka i pola žličice soli pa pirjajte 3-4 min. Dodajte kockice govedine, poslažite ih u jednom sloju, pospite s pola žličice soli, paprikom, origanom i ubacite ružmarin. Pokrijte tavu i ne miješajte.
- Nakon pola sata malo otkrijte tavu i promiješajte luk. Kuhajte tako još pola sata. Kad se sokovi zgusnu, pripremite umak.
- Izlijte vodu u posudu i dodajte brašno. Stavite na laganu vatru i miješajte dok grudice ne nestanu, a onda umiješajte pastu.
- Miješajte dok smjesa ne zakuha pa je ulijte u tavu s mesom i promiješajte. Zakuhajte, pokrijte i kuhajte 45-60 min dok meso ne omekša.
Dobar tek!