gastro postao
Zašto? Pa zato jer i proljeće, osim šarenih sezonskih plodova, traži pokoje fino jelo na žlicu...
Toplom jelu na žlicu uvijek se posebno veselimo. Pripremite ovaj jednostavan gulaš s lećom i goveđim mesom, pustite ga da krčka na laganoj vatri kako bi meso omekšalo, a zatim poslužite uz još topli kruh. Leća će jelu dati na punoći okusa i bogatstvu dok će crno vino i taman kuhano povrće na sjajan način zaokružiti cijelu priču.
Potrebno vam je:
- 500 g govedine
- 1 luk
- 3 režnja češnjaka
- 3 mrkve
- 1 šaka sjeckanog celera
- 200 ml sjeckane rajčice
- 600 ml temeljca
- 200 ml crnog vina
- 2 lovorova lista
- 1 šalica leće
- Sol, papar
- Peršin
- Ulje
Priprema:
- Leću ostavite u vodi preko noći ili nekoliko sati.
- Povrće nasjeckajte, a zatim na malo ulja pirjajte luk.
- Dodajte govedinu nasjeckanu na kockice i češnjak.
- Kratko pirjajte pa dodajte mrkvu, celer, sjeckanu rajčicu, temeljac i vino.
- Začinite lovorovim listom, soli i paprom.
- Kuhajte dok povrće do pola omekša, a zatim dodajte leću.
- Kuhajte dok leća ne omekša.
- Dodajte još začina ako je to potrebno, a na kraju sve pospite svježim sjeckanim peršinom.
Dobar tek!