Recepti 04. travnja 2017.

Traže se repete: Goveđi gulaš s lećom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zašto? Pa zato jer i proljeće, osim šarenih sezonskih plodova, traži pokoje fino jelo na žlicu...

Toplom jelu na žlicu uvijek se posebno veselimo. Pripremite ovaj jednostavan gulaš s lećom i goveđim mesom, pustite ga da krčka na laganoj vatri kako bi meso omekšalo, a zatim poslužite uz još topli kruh. Leća će jelu dati na punoći okusa i bogatstvu dok će crno vino i taman kuhano povrće na sjajan način zaokružiti cijelu priču.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 500 g govedine
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 3 mrkve
  • 1 šaka sjeckanog celera
  • 200 ml sjeckane rajčice
  • 600 ml temeljca
  • 200 ml crnog vina
  • 2 lovorova lista
  • 1 šalica leće
  • Sol, papar
  • Peršin
  • Ulje

Priprema:

  1. Leću ostavite u vodi preko noći ili nekoliko sati.
  2. Povrće nasjeckajte, a zatim na malo ulja pirjajte luk.
  3. Dodajte govedinu nasjeckanu na kockice i češnjak.
  4. Kratko pirjajte pa dodajte mrkvu, celer, sjeckanu rajčicu, temeljac i vino.
  5. Začinite lovorovim listom, soli i paprom.
  6. Kuhajte dok povrće do pola omekša, a zatim dodajte leću.
  7. Kuhajte dok leća ne omekša.
  8. Dodajte još začina ako je to potrebno, a na kraju sve pospite svježim sjeckanim peršinom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.