gastro postao
Ljubitelji mesnih jela sigurno neće moći odoljeti ovom slasnom gulašu.
Mnogima je gulaš omiljeno jelo, ali u njemu ne uživaju tako često jer priprema podrazumijeva dugo stajanje pored štednjaka. Ali ne mora biti tako, gulaš se može pripremiti i na drugi način!
Evo kako!
Potrebno vam je:
- 800 g junetine
- 60 g suhe slanine
- 6 žlica ulja
- 150 g luka
- 150 g mrkve
- 2 režnja češnjaka
- sol
- papar
- timijan
- 100 ml crnog vina
- 150 ml pasirane rajčice
- 400 ml goveđeg temeljca
- 250 g gljiva (šampinjona)
- 1 žlica brašna
Priprema:
- U zagrijanoj tavi popržite narezanu suhu slaninu do zlatne boje i stavite je u vatrostalnu posudu za pečenje. U istu tavu stavite 3 žlice ulja, dobro zagrijte i dodajte junetinu narezanu na kockice i popržite ga da dobije zlatnu boju.
- Premjestite meso u posudu za pečenje.
- U tavu dodajte još 2 žlice ulja i popržite sitno sjeckani luk, dodajte narezanu mrkvu i nasjeckani češnjak. Prelijte vinom, pasiranom rajčicom, dodajte suhi timijan, sol i papar. Kad zavri, prelijte preko mesa, dodajte temeljca da prekrije sav sadržaj. Umiješajte brašno i posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 2 sata.
- Povremeno promiješajte sadržaj i 30 minuta prije kraja na ulju popržite lučice i narezane gljive. Dodajte ih u posudu i još sve zajedno kuhajte.
- Poslužite gulaš s pire-krumpirom.