Zimski lonac

Bogato jelo od krumpira i goveđih kobasica zimski je objed za cijelu obitelj
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 688

Potrebno vam je

  • 800 g krumpira
  • 500 g kobasica (kranjske i sl.goved.+svinj.)
  • 1 kg luka
  • kadulja
  • majčina dušica
  • 600 ml goveđeg temeljca
  • 25 g maslaca

Priprema

  1. Tanko narežite kirumpire i kuhajte pet-osam minuta. Ocijedite.
  2. Na ulju pržite kobasice i luk šest-osam minuta. Izvadite kobasice, prepolovite i stavite na stranu. Luk pomiješajte s krumpirom i posložite sloj na dno vatrostalne posude. Začinite.
  3. Dodajte kobasice, polovicu narezanih repa, začinsko bilje i prelijte temeljcem. Prekrijte ostatkom luka i krumpira, na vrh stavite maslac, poklopite i pecite na 180°c oko 40 min.
  4. Otklopite i pecite još deset minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr