gastro postao
Bogato jelo od krumpira i goveđih kobasica zimski je objed za cijelu obitelj
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 688
Potrebno vam je
- 800 g krumpira
- 500 g kobasica (kranjske i sl.goved.+svinj.)
- 1 kg luka
- kadulja
- majčina dušica
- 600 ml goveđeg temeljca
- 25 g maslaca
Priprema
- Tanko narežite kirumpire i kuhajte pet-osam minuta. Ocijedite.
- Na ulju pržite kobasice i luk šest-osam minuta. Izvadite kobasice, prepolovite i stavite na stranu. Luk pomiješajte s krumpirom i posložite sloj na dno vatrostalne posude. Začinite.
- Dodajte kobasice, polovicu narezanih repa, začinsko bilje i prelijte temeljcem. Prekrijte ostatkom luka i krumpira, na vrh stavite maslac, poklopite i pecite na 180°c oko 40 min.
- Otklopite i pecite još deset minuta.
Dobar tek!