Danas kuhamo: Ljuta piletina s grahom

Stockfood
Piletina s grahom na najslasniji će način začiniti baš svaki ručak, a poslužite li je uz omiljenu sezonsku salatu, uživat ćete u raskošnom jelu gotovom u nevjerojatno kratkom roku!
Vidi originalni članak

Spojite piletinu i grah, dodajte čili papričicu i pelate, pa sve dodatno začinite sirom. Iako se u originalu ovo jelo poslužuje sa sirom cheddar, možete ga zamijeniti naribanom gaudom ili nekim drugim sirom. 

 

Slasnooo Piletina obložena orasima i umakom od meda i senfa

 

Poslužite uz sezonsku salatu.

 

Ukusno trojstvo Piletina s jabukom, lukom i slatkim umakom

 

Potrebno vam je:

  • 2 žličice kima
  • 2 žličice korijandra
  • 500 g piletine
  • 3 žličice suncokretovog ulja
  • 1 luk
  • 1 čili papričica
  • 200 g graha
  • 150 g pelata
  • 50 g tvrdog sira
  • 100 g cheddara ili nekog drugog sira
  • Peršin
  • Prstohvat papra
  • Sol

Priprema:

  1. Pomiješajte usitnjen kumin i korijandar te sol i papar u zdjeli.
  2. Dodajte piletinu pa je obložite mješavinom iz zdjele.
  3. Ugrijte dvije žlice ulja na tavi.
  4. Ubacite piletinu u tavu i pecite sa svake strane dok ne dobije zlatnu boju.
  5. Prebacite u tanjur te prekrijte kako bi ostala topla.
  6. Smanjite vatru i u tavu dodajte ostatak ulja, nasjeckani luk i papričicu pa pirjajte dok ne omekša.
  7. Dodajte grah i rajčicu te pomiješajte sa svim sokovima koji su ostali od prženja piletine.
  8. Pirjajte, često miješajući oko tri minute.
  9. Dodajte naribani sir i poslužite s piletinom i, prema želji, s rižom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr