gastro postao
Piletina s grahom na najslasniji će način začiniti baš svaki ručak, a poslužite li je uz omiljenu sezonsku salatu, uživat ćete u raskošnom jelu gotovom u nevjerojatno kratkom roku!
Spojite piletinu i grah, dodajte čili papričicu i pelate, pa sve dodatno začinite sirom. Iako se u originalu ovo jelo poslužuje sa sirom cheddar, možete ga zamijeniti naribanom gaudom ili nekim drugim sirom.
Poslužite uz sezonsku salatu.
Potrebno vam je:
- 2 žličice kima
- 2 žličice korijandra
- 500 g piletine
- 3 žličice suncokretovog ulja
- 1 luk
- 1 čili papričica
- 200 g graha
- 150 g pelata
- 50 g tvrdog sira
- 100 g cheddara ili nekog drugog sira
- Peršin
- Prstohvat papra
- Sol
Priprema:
- Pomiješajte usitnjen kumin i korijandar te sol i papar u zdjeli.
- Dodajte piletinu pa je obložite mješavinom iz zdjele.
- Ugrijte dvije žlice ulja na tavi.
- Ubacite piletinu u tavu i pecite sa svake strane dok ne dobije zlatnu boju.
- Prebacite u tanjur te prekrijte kako bi ostala topla.
- Smanjite vatru i u tavu dodajte ostatak ulja, nasjeckani luk i papričicu pa pirjajte dok ne omekša.
- Dodajte grah i rajčicu te pomiješajte sa svim sokovima koji su ostali od prženja piletine.
- Pirjajte, često miješajući oko tri minute.
- Dodajte naribani sir i poslužite s piletinom i, prema želji, s rižom.
Dobar tek!