Zlevanka sa špinatom i sirom

Ovakvu pitu možete napraviti i s blitvom ili drugim zelenim povrćem u kombinaciji sa svježim sirom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 34

Potrebno vam je

  • 500 g špinat
  • 50 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 1 šalica kukuruzno brašno ( isklicano )
  • 0.50 kom vrhnje kiselo (12% masti)
  • 2 kom jaje kokošje
  • 30 g kravlji sir mladi dimljeni
  • sol
  • papar
  • 0.50 kom prašak za pecivo
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Špinat operite i kratko blanširajte. Dobro ocjedite i grubo nasjeckajte.
  2. U zdjeli izmješajte jaja sa sirom, vrhnjem. Dodajte suhe sastojke i špinat. Smjesa bi trebala biti malo gušća od one za palačinke, po potrebi dodajte mlijeka.
  3. Lim premažite maslinovim uljem, na njega izlijte smjesu.
  4. Dragec razmrvite rukama i posipajte po smjesi, pecite u zagrijanoj pećnici 30-tak minuta na 200°C.
Posjeti Gastro.hr