gastro postao
Ovakvu pitu možete napraviti i s blitvom ili drugim zelenim povrćem u kombinaciji sa svježim sirom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 34
Potrebno vam je
- 500 g špinat
- 50 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 1 šalica kukuruzno brašno ( isklicano )
- 0.50 kom vrhnje kiselo (12% masti)
- 2 kom jaje kokošje
- 30 g kravlji sir mladi dimljeni
- sol
- papar
- 0.50 kom prašak za pecivo
- ulje maslinovo
Priprema
- Špinat operite i kratko blanširajte. Dobro ocjedite i grubo nasjeckajte.
- U zdjeli izmješajte jaja sa sirom, vrhnjem. Dodajte suhe sastojke i špinat. Smjesa bi trebala biti malo gušća od one za palačinke, po potrebi dodajte mlijeka.
- Lim premažite maslinovim uljem, na njega izlijte smjesu.
- Dragec razmrvite rukama i posipajte po smjesi, pecite u zagrijanoj pećnici 30-tak minuta na 200°C.