Salata od tikvice i limuna za brzi ručak

Thinkstock
Salata idealna za one dane kada vam se ne kuha, ali vam se jede nešto ukusno.
Vidi originalni članak

Rezanci od tikvice idealna su zamjena za tjesteninu, sjajno se slažu s parmezanom, a limun im daje onaj završni dodir svježine. Uz pravi odabir svježih začina poput majčine dušice, origana i bosiljka, kompletan obrok u manje od 10 minuta je na stolu.

Potrebni sastojci:

  • 1 tikvica
  • 1 limun
  • Maslinovo ulje
  • Parmezan
  • 1 žličica dijon senfa
  • Sol, papar
  • Svježi začini

Priprema:

  1. Tikvicu naribajte na tanke i duge rezance.
  2. Ubacite ih u zdjelu i začinite sa svježim začinima, majčinom dušicom i origanom.
  3. Dodajte sok i koricu pola limuna.
  4. U posebnoj posudici napravite dresing od maslinovog ulja i senfa i dodajte ga rezancima od tikvice.
  5. Začinite soli i paprom i na kraju po vrhu naribajte parmezan.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr