gastro postao
Vratilo nam se godišnje doba šparoga, vrhunske i kvalitetne namirnice koja odlično ide uz tjesteninu. Pašta je odlična podloga jelima izraženih okusa, zato pripremite svoju najkvalitetniju i pustite pašti na volju uz ovaj sjajni recept.
- Na tavi na srednjoj temperaturi zagrijte pet žlica ulja. Dodajte 2/3 češnja češnjaka te ga pržite dvije minute, dok ne pozlati.
- Dodajte gljive i kuhajte tri minute, dok ne poprime zlatnu boju. Ubacite blanširane i narezane šparoge, kuhanu brokulu, grašak i tikvice te kuhajte još tri minute. Dodajte tjesteninu i vrhnje za kuhanje, parmezan, maslac, posolite, popaprite pa dobro promiješajte.
- Preostalo ulje i češnjak te rajčicu i bosiljak zagrijte na srednjoj temperaturi do vrenja te prelijte preko tjestenine i ukrasite prženim pinjolima.
Ako tražite sjajnu tjesteninu čija će kvaliteta odgovarati najboljim namirnicama, isprobajte Paštariju - tjesteninu s dugogodišnjom tradicijom koja proizlazi iz ljubavi prema pašti i savršeno komplimentira pravim gurmanskim jelima.