gastro postao
Jednostavno predjelo koje možete poslužiti i kao glavno jelo
Pravo je vrijeme za iskorisiti tikvice. Rapsodija okusa na tanjuru koju daju marinirane tikvice i krem sir malo će koga ostaviti ravnodušnim. Salatu poslužite kao lagani obrok ili prilog glavnom jelu.
Potrebno vam je:
- 300 g tjestenine
- 2 tikvice
- 2 režanja češnjaka
- 200 g krem sira
- bosiljak
- sol
- svježe mljeveni papar
- maslinovo ulje
Priprema:
- Tikvice narežite na kolute, premjestite ih u zdjelu, dodajte češnjak narezan na ploške i maslinovo ulje. Marinirajte 20 minuta
- Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, ocijedite pa pomiješajte s krem sirom.
- U tavi kratko popržite tikvice, maknite s vatre pa posolite.
- Tikvice dodajte tjestenini, promiješajte i posipajte svježim listovima bosiljka.