Sedam začina za najbogatiji umak od slanutka

Thinkstock
Samo sedam začina potrebno je da bi dobili bogat okus divnog umaka od slanutka.
Vidi originalni članak

Pomalo egzotični okusi ovog gustog umaka u kojem glavnu ulogu igra slanutak odvest će vas na neki drugi kraj svijeta. Kokosovo mlijeko i čak sedam začina učinit će vaš umak božanstvenim, vjerujte nam. Poslužite ga uz rižu ili palentu, pa čak i tjesteninu. Kada ga jednom pripremite, nema toga s čime ga ne biste mogli kombinirati.

Potrebno vam je:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 konzerve slanutka
  • 1 dcl umaka od rajčice
  • 1 dcl kokosovog mlijeka
  • Prstohvat šećera
  • Sol, papar
  • Peršin
  • Kumin, korijander, crvena paprika, origano, kurkuma, čili i cimet

Priprema:

  1. Zagrijte ulje, nasjeckajte luk i pržite ga dok ne omekša.
  2. Dodajte začine i koncentrat rajčice.
  3. Dobro sjedinite sve sastojke pa dodajte češnjak i slanutak.
  4. Kratko kuhajte, a onda dodajte umak od rajčice, šećer i kokosovo mlijeko.
  5. Kuhajte na laganoj vatri oko 10 do 15 minuta.
  6. Na kraju pospite sjeckanim peršinom.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr