gastro postao
Samo sedam začina potrebno je da bi dobili bogat okus divnog umaka od slanutka.
Pomalo egzotični okusi ovog gustog umaka u kojem glavnu ulogu igra slanutak odvest će vas na neki drugi kraj svijeta. Kokosovo mlijeko i čak sedam začina učinit će vaš umak božanstvenim, vjerujte nam. Poslužite ga uz rižu ili palentu, pa čak i tjesteninu. Kada ga jednom pripremite, nema toga s čime ga ne biste mogli kombinirati.
Potrebno vam je:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 2 režnja češnjaka
- 2 konzerve slanutka
- 1 dcl umaka od rajčice
- 1 dcl kokosovog mlijeka
- Prstohvat šećera
- Sol, papar
- Peršin
- Kumin, korijander, crvena paprika, origano, kurkuma, čili i cimet
Priprema:
- Zagrijte ulje, nasjeckajte luk i pržite ga dok ne omekša.
- Dodajte začine i koncentrat rajčice.
- Dobro sjedinite sve sastojke pa dodajte češnjak i slanutak.
- Kratko kuhajte, a onda dodajte umak od rajčice, šećer i kokosovo mlijeko.
- Kuhajte na laganoj vatri oko 10 do 15 minuta.
- Na kraju pospite sjeckanim peršinom.
Dobar tek!