Brzi i jednostavni načini kako poslužiti dimljeni losos

Thinkstock
Odlučili ste se za pripremu dimljenog lososa, a nemate ideju kako ga pripremiti? Pogledajte naše prijedloge!
Vidi originalni članak

Prikupili smo za vas izvrsne ideje za pripremu dimljenog lososa – svima im je zajedničko to da su vrlo jednostavne i ne sadrže egzotične sastojke koje je teško pronaći. Zapravo, svi sastojci su uglavnom česti stanovnici vašeg hladnjaka.

Što jednostavnije – to bolje

Tanko narezane šnite finog dimljenog lososa rasporedite na kriške svježeg hrskavog kruha, dodajte žličicu kiselog vrhnja te na kraju posipajte svježe mljevenim paprom.

Zalogajčići od lososa

Kruh od punog zrna izrežite na kockice veličine otprilike pet centimetara i svaku premažite s pola žličice umaka od hrena. Kockice kruha prekrijte šnitama tanko narezanog lososa i na kraju posipajte koprom.

Rolice s lososom

Namažite tanki sloj krem sira na šnite dimljenog lososa, posipajte kaparima , a zatim omotajte oko grillanih šparoga.

Elegantna salata

Zreli avokado, dimljeni losos i mozzarellu narežite na male komadiće i začinite preljevom od maslinovog ulja i balzamičnog octa. Kako bi izgledala elegantnije, salatu možete poslužiti u martini čašama.

Talijanski losos

Tanke šnite lososa „ugnijezdite“ između šnite mozzarelle i rajčice. Pokapajte maslinovim uljem i balzamičnim octom i na kraju posipajte svježim bosiljkom.

Jednostavnije ne može

Dimljeni losos narežite na trakice širine dva centimetra, pokapajte ih limunovim sokom i posipajte svježe mljevenim paprom. Trakice lososa zatim zarolajte u krug i pričvrstite čačkalicom te na kraju posipajte nasjeckanim koprom.

Posjeti Gastro.hr